Címlap Hírek - események Természettudományi éjszaka
Természettudományi éjszaka

Izgalommal teli napok előzték meg a természettudományi éjszakát az iskolában. Készültek a plakátok a gyerekek által, tervezgették ki, hol fog aludni, összeállították a programokat a pedagógusok.
És eljött a várva várt nap április 25-e. A hálózsákkal, a párnával és a másnapra bepakolt iskolatáskával a tornaterembe 17 órától lehetett beköltözniük a tanulóknak.
A programsorozat kémiai kísérletek bemutatásával indult. Dr. Siposné Dr. Musza Katalin, az SZTE Fizikai Kémiai és Anyagtudományi Tanszék munkatársa kémiatanár szakos hallgatókkal vett részt a programunkon. A szivárvány készítése, a szódabikarbóna és ecet kombós lufifújás, a színtelen szőlőcukoroldat rázásra kékké válása minden tanulót lenyűgözött. A tanulók párokban is végeztek kísérleteket, amit az egyetemisták segítettek. Előállítottak fekete kígyót, kristályt, illetve gumimacival átszíneztek oldatot.
Ezt követte a rendkívüli biológia óra a vírusokról és a baktériumokról. Szoros kapcsolata van az iskolánknak a Mikrobiológiai tanszékkel. Innen érkezett Dr. Szebenyi Csilla a tanszék kutatója és tudományos munkatársa a doktorandusz hallgatókkal. A kisfilm és a mikroszkópos bemutató mindenkit ámulatba ejtett. A tudományos megfigyelések ésszerűsége gyorsan megtette a hatását, a gyerekek fel-fel erősödő zsongása töltötte be az esti aulát.
Ezt követte a kutyás bemutató az Ebtanoda jóvoltából, amelyen rácsodálkozhattunk a kutyák és a gazdájuk közötti rendkívüli kapcsolatra, illetve a kutyusok szabálykövető viselkedésére. A gyerekek önfeledten  próbáltak ki különböző interaktív feladatokat  Sipos Tibor a kutyaiskola vezetőjének irányításával.
A vacsora elkészítését a SZMK ajánlotta fel. Az elkészült zsíroskenyérre a program belépőjeként a gyerekek által hozott zöldségfélék kerültek rá. Készült még citromos tea illetve limonádé gyógynövényekből.
A vacsora után mindenki tele hassal figyelmesen hallgatta az iskolánkból tavaly elballagott nyolcadikosok élménybeszámolóját a középiskoláról, illetve a Weöres emlékekről.
A bűvös kocka kirakás Weöres rekord kísérletét Vízhányó Noé 7. osztályos tanulónk mutatta be. Hatalmas ováció közben 22 perc alatt 65 bűvöskockát rakott ki. Ezt követte az egyszerre fogmosás Weöres rekordja, 88 tanuló és 12 pedagógus által, ami szintén megdöntötte a korábbi rekordunkat.
A zseblámpás papucsvadászatot nemcsak a tanulóink élvezték, hanem a visszajelzések alapján látványos volt a sok szaladgáló fénypont az iskola udvarán a környező panelházakból is.
Az estet filmvetítéssel zártuk, amit már mindenki a saját kis kuckójából tekintett meg a tornateremben. Voltak néhányan akik, nagyon nehezen tudtak még ezt követően is elaludni, nekik a reggeli katonák által levezényelt ébresztő és reggeli torna álmosabban telt.
Reggeli után az iskolába érkező gyerekekkel átöleltük az iskolánk épületét, megköszönve azt a sok tudást, programot, élményt amit itt kapunk.

 

Friss hírek

Családi nap

2024. május 11-én került megrendezésre a Családi nap a Weöres Iskolában. Az élménybeszámolót az alábbi linken keresztül tekintheti meg

teljes cikk

 
„Elsárkányosodott” iskolánk alsó tagozata

Persze jó értelemben, mivel hetek óta sárkánylázban égett mindenki.
Előzetes feladatként az első és második évfolyamosok sárkányokat és várakat rajzoltak, színeztek...

teljes cikk

 

Elérhetőség

Cím: 6723 Szeged, Űrhajós utca 4.
Tel.: 06-62-548-968

Nyitvatartás
7:00 - 18:00

Alapítvány

Köszönettel fogadunk minden támogatást.

Szeged Tarjánvárosi IV. Számú Általános Iskola Tanulóiért Alapítvány

Számlaszáma: 57400217-10118256

Adószáma: 18456183-1-06

 

Ökoiskola

 

 

Boldogságóra program

A Pénz7 hivatalos weboldala


Validation Icons