Címlap Hírek - események Kutatók éjszakáján jártunk
Kutatók éjszakáján jártunk

A szabadidős programok szervezésében iskolánk tanulóival ellátogattunk a kutatók éjszakájára. A nagy érdeklődésre tekintettel 5 pedagógus kísérte el a közel 40 gyereket. Az angol mintára megrendezett programsorozat a Szegedi Tudományegyetem több helyszínén zajlott. Volt miből mazsoláznunk!

A rendezvény központja a Dóm téren volt. Innen indultunk az általunk kiválasztott helyekre. Az első „A Kisvakond, mint kémikus” címet viselte. Ennek a programnak az volt a célja, hogy a gyerekeket életkoruknak megfelelően bevonják a kémiai kísérletekbe. Láttunk itt kólazuhanyt, világító tárgyakat, bűvös homokot. Nagy volt a siker!

A második helyszínünk a „Hogyan működik?” címet kapta. A program célja az volt, hogy bemutassák hogyan működnek a környezetünkben naponta használt anyagok. Szokatlan módon főztünk tojást, folyékony nitrogénbe mártott tárgyakat vizsgáltunk, elektromos áramot állítottunk elő citrom és kiwi segítségével.

Ezután a fizika színpadán találtuk magunkat. Szembetalálkoztunk korhű jelmezbe öltözve Arkhimédész, Galilei, Newton személyével. Csodálatos kísérletek kavalkádját mutatták be.

Késő éjszaka a nyitott laboratóriumokban egyszerű játékok, eszközök fizikai hátterével ismerkedtünk meg. Fáradtan, de tele élményekkel indultunk haza. Fejünkben az a mottó járt, amivel az est végén teljesen egyetértettünk:

„A fizika nagyszerű, mert egyszerű”

 

Friss hírek

Családi nap

2024. május 11-én került megrendezésre a Családi nap a Weöres Iskolában. Az élménybeszámolót az alábbi linken keresztül tekintheti meg

teljes cikk

 
„Elsárkányosodott” iskolánk alsó tagozata

Persze jó értelemben, mivel hetek óta sárkánylázban égett mindenki.
Előzetes feladatként az első és második évfolyamosok sárkányokat és várakat rajzoltak, színeztek...

teljes cikk

 

Elérhetőség

Cím: 6723 Szeged, Űrhajós utca 4.
Tel.: 06-62-548-968

Nyitvatartás
7:00 - 18:00

Alapítvány

Köszönettel fogadunk minden támogatást.

Szeged Tarjánvárosi IV. Számú Általános Iskola Tanulóiért Alapítvány

Számlaszáma: 57400217-10118256

Adószáma: 18456183-1-06

 

Ökoiskola

 

 

Boldogságóra program

A Pénz7 hivatalos weboldala


Validation Icons