Címlap Hírek - események
Hírek
Május 10. Madarak és fák napja

„Csak annyit kérek Tőled, ha érted, hogy ne vágj ki minden fát!”

2024. május 13-án tartottuk meg iskolánkban a Madarak és fák napja ünnepét.
A Föld napjával együtt ez a nap is a természet szeretetére hívja fel figyelmünket, a természetvédelem iránti elkötelezettséget hivatott kialakítani, elmélyíteni fiataljainkban.
Koncz Zsuzsa már 1976-ban azt kérte tőlünk a Fonográf együttes dalán keresztül, hogy ne vágjunk ki minden fát, Révész Sándor pedig azért könyörgött a nyolcvanas években, hogy vigyázzunk a madárra, ha a kertünkbe repül.
Dr. Szebenyi Csilla, Tudományos munkatárs az SZTE TTIK Mikrobiológiai Tanszékéről munkatársaival segítettek nekünk ebben, hiszen 5 állomáshelyet állítottak fel tanítványainknak fákkal, madarakkal kapcsolatosan.
Volt ahol találós kérdéseket kellett megfejteni, lábnyomokat párosítani, madárhangokat felismerni. A kézműves asztalnál madarakat lehetett hajtogatni. De volt egy titkos doboz is, melyben a fák különböző részei bújtak meg. Itt megtudták a napközisek és a tanulószobások mi is a toboz, mit készítünk a hársfa virágjából, hogy néz ki a platánfa és a mogyoró bokor levele.
A kezdéskor mindenki kapott egy menetlevelet, melyre szorgosan gyűjtötték tanulóink a pecséteket. Erre feltüntették a gyerekek, hogy melyik a kedvenc madaruk és melyik a kedvenc fájuk.
Jómagam a széncinegét és a platánfát írtam volna kedvencemnek.
Ezen a délutánon játék közben tanult mindenki.
Köszönjük a szervezőknek.

Gregusné Juhász Eleonóra
napközis munkaközösség-vezető


Bővebben...
 
Családi nap

„Papa, mama, gyerekek csupa szív, szeretet …”
(Egy családi nap krónikája)

A nagyfiú elől lépkedett, mögötte két kishúga, az apuka kezében egy tálca sütemény, az anyuka babakocsiban tolta a kistestvért. Szemet gyönyörködtető kis karaván érkezett május 11-én, szombaton délelőtt a Weöres iskola családi napjára. Velük együtt sokan döntöttek úgy, hogy kihasználják a szép időt, és szórakozni, játszani, sportolni fognak a suliban.
Ezen a napon nem kellett búcsút venni a portánál a szülőktől, és iskolatáskát sem kellett cipelni. A tornaterem mögötti nagy füves udvaron már várta a gyerkőcöket a tigrises ugrálóvár. Bent pedig felharsant a zene, kezdődött a Mandula Színház előadása. Eközben Gabi néni, Judit néni és segítőik mindent kikészítettek a kézműves foglalkozásokhoz az ebédlő egyik felében. Lehetett nemezelni, origamit hajtogatni, gyöngy karkötőt készíteni, fonal grafikát varrogatni és szebbnél szebb papírvirágokat alkotni.
A második emeleten a Somogyi könyvtár két munkatársa várta az érdeklődőket az INDI robotok bemutatójával. A gyerekek játékos módon ismerkedtek meg a programozás alapelveivel, fejlesztették a kritikai és absztrakt gondolkodási képességeiket, és igyekeztek kreatív módon problémákat megoldani.
Az első emeleten bátor anyukák és tanár nénik a csillám tetkó felhelyezésével próbálkoztak. Ügyesen követték a gyerekek utasításait, akik még tavalyról emlékeztek a mesterfogásokra. Így perceken belül ragyogtak a pici unikornisok, delfinek, virágok és egyéb figurák a karokon.
Az arcfestés már szakértő közbenjárásával történt. Emese néni, Zoé anyukája, pillanatok alatt csodás mintákat festett fel a homlokokra, orcákra. Így a „kliensek” garantáltan szebben távozhattak, mint ahogyan érkeztek erre a napra.
Hetedikes diákok vállalkoztak arra, hogy beavassák az érdeklődőket a Rubik-kocka kirakásának rejtelmeibe. V. Noé által készített tutoriál videóval segítették a türelmes próbálkozókat.
Az udvaron focizhattak, röplabdázhattak, kosárlabdázhattak a lányok, fiúk. Az aulában felállított pingpongasztal mellett is folyamatos volt a párosok versengése.
Már évek óta sok érdeklődőt vonz a könyvbazár, ahol cserélni lehet a mesés, ismeretterjesztő, kötelező olvasmányos, ifjúsági regényeket és verses leporellókat. Rengeteg dínós, tündéres, állatokról szóló könyv cserélt gazdát.
Az ÖKO totó kitöltői garantált jutalomban részesültek, de ennek megfelelően nehéz kérdéseket kellett jól „betippelni”. A nyeremények egyedi dísztárgyak, textil bevásárlószatyrok és egészséges édességek voltak.
Hevesi Imre fergeteges koncertjén a közönség soraiból táncra perdültek. Kicsik és nagyok hallgatták a zenét, igyekeztek együtt énekelni a refréneket. Többször visszatapsolták a művészt.
A tornaterem befejező műsorszáma a Lalaith együttes fellépése volt. Csilla néni és barátai gitárral, hegedűvel, szintetizátorral és gyönyörű énekhanggal szórakoztatták a közönséget.
Nem maradhatott el idén sem a kisállat szépségverseny! Hagyománya van a családi napon a kis kedvencek bemutatásának. Pórázon, hámban, kalitkában, terráriumban érkeztek a kétlábú, négylábú és lábatlan jószágok. A gazdik büszkén sorolták a „versenyzők” különleges tulajdonságait. Mindenki nyereménnyel távozott. Két kutyus a helyszínen kitüntetett érdeklődést mutatott a gyönyörű, színpompás papagájok iránt, kockáztatva evvel a kizárást is. Szerencsére mindenki épségben távozott!
A délután közepén fáradtan, de élményekkel feltöltve, nyereményekkel, finom sütikkel felpakolva, csillámtetkós karokkal indultak haza a családok a suliból. Szerencsére házi feladatot nem kapott senki!
/A családi napot a szegedi önkormányzat Ifjúsági támogatási keret pályázatán nyert összegből, és a Szeged Tarjánvárosi IV. Számú Általános Iskola Tanulóiért Alapítvány segítségével rendeztük./

 

Bővebben...
 
Könyveket a magyasba!

Iskolánk részt vett a Somogyi-könyvtár "Könyveket a magyasba!" címmel meghirdetett olvasásnépszerűsítő akcióban.

 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 198

Friss hírek

Családi nap

2024. május 11-én került megrendezésre a Családi nap a Weöres Iskolában. Az élménybeszámolót az alábbi linken keresztül tekintheti meg

teljes cikk

 
„Elsárkányosodott” iskolánk alsó tagozata

Persze jó értelemben, mivel hetek óta sárkánylázban égett mindenki.
Előzetes feladatként az első és második évfolyamosok sárkányokat és várakat rajzoltak, színeztek...

teljes cikk

 

Elérhetőség

Cím: 6723 Szeged, Űrhajós utca 4.
Tel.: 06-62-548-968

Nyitvatartás
7:00 - 18:00

Alapítvány

Köszönettel fogadunk minden támogatást.

Szeged Tarjánvárosi IV. Számú Általános Iskola Tanulóiért Alapítvány

Számlaszáma: 57400217-10118256

Adószáma: 18456183-1-06

 

Ökoiskola

 

 

Boldogságóra program

A Pénz7 hivatalos weboldala


Validation Icons